Νέα - Ανακοινώσεις

Γάμος

Τι γίνεται με τους ανθρώπους που αποφεύγουν τα ραντεβού επειδή είχαν κακή εμπειρία με το γάμο;

Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν θα παντρευτείτε τα άτομα που θα γνωρίσετε από το πρώτο ραντεβού. Μπορείτε να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε σχέση όσο αργά θέλετε ελέγχοντας την κατάσταση κατά μήκος της διαδρομής. Υπάρχει, βέβαια, ένα ενδεχόμενο σύγκρουσης και πόνου σε κάθε νέα ρομαντική σχέση, αλλά αυτό είναι επίσης αλήθεια και σε άλλες στενές σχέσεις -οικογένεια, φιλίες- που αξίζει να έχει κανείς.

Και αν ο εργένης αποφασίσει να καθυστερήσει το γάμο για λίγο ή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι να παντρευτεί ακόμη και κάποιον που αγαπά και εμπιστεύεται δεν είναι για εκείνον; Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Σίγουρα βλέπω αξία στην παραίνεση «νιώσε το φόβο και κάντο ούτω ή άλλως» και μερικές φορές αυτό είναι μια καλή συμβουλή. Αλλά αν ο εργένης πραγματικά αισθάνεται κολλημένος, πιστέψτε με, δεν είναι τόσο απλό. Είναι αλήθεια ότι, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά για τους ανθρώπους που θα θέλουν πραγματικά να τους βοηθήσετε.

Ο Νόμος του Αποτελέσματος του Thorndike λέει ότι όταν μια συμπεριφορά ακολουθείται από ευχάριστες συνέπειες, είναι πιθανό να επαναληφθεί, ενώ μια συμπεριφορά που ακολουθείται από δυσάρεστες συνέπειες δεν θα επαναληφθεί.

Αν κάποιος λέει ότι δεν του αρέσει να βγαίνει ραντεβού ή κάποια πτυχή των ραντεβού ή ότι έχει άγχος για το γάμο, τότε κάτι (ή πολλά κάτι) σχετικά με τη διαδικασία του φλέρτ, πιθανώς να έχουν ενεργήσει ως τιμωροί ή αρνητικοί ενισχυτές, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ότι το πρόσωπο αυτό θα συνεχίσει να αναζητά συντρόφους, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν.

Περαιτέρω δυσάρεστες εμπειρίες μπορεί να ανακόψουν τη δημιουργία ή να βλάψουν τα συναισθήματά της αυτοαποτελεσματικότητας. Οι εργένηδες μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους, πιστεύοντας ότι κάτι πηγαίνει στραβά με αυτούς και αντιμετωπίζουν περισσότερη δυσκολία να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς όταν οπισθοδρομούν.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το άτομο δεν εξακολουθεί να θέλει μια σχέση, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένου και του γάμου. Το πρόβλημα είναι ότι όλα όσα έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει ενίσχυση, διότι δεν λειτούργησαν.

Λέγοντάς σε έναν εργένη να βγει έξω και να κάνει περισσότερα από όσα δεν έχουν λειτουργήσει για αυτόν μέχρι τώρα, μπορεί να είναι πρακτικό, βέβαια υπάρχει ένα όριο στους τρόπους για να βρει κανείς πιθανούς συντρόφους, αλλά φυσικά δεν πρόκειται να το κάνει. Κατά κάποιο τρόπο, του λέτε ότι οι μη ενισχυτικές εμπειρίες του είναι λιγότερο σημαντικές από ό,τι οι δικές σας (για τι οποίες μπορεί να ήσασταν τυχεροί).

Το γραφείο μας αναλαμβάνει να σας γνωρίσει τον ανθρώπο της ζωής σας μέσα από στοχευμένες γνωριμίες .

Related Posts